fbpx

היין בפורטוגל

יש הרבה מה לספר על היין בפורטוגל. בכתבה זו נביא רק את תמצית הדברים כדי לתת לקוראים מושג כללי על נפלאות היין במדינה. האיכויות של היין הפורטוגלי כבר ידועות בעולם. עם זאת, למי שמעוניין להכיר לעומק את עולם היין העשיר שבפורטוגל כדאי להגיע לארץ מקסימה זו כדי ללמוד, לחקור להתנסות ומעל לכל לטעום מ”אוצרות” היין המקומי.

פורטוגל היא ארץ מרתקת עם היסטוריה ארוכה ומורשת עשירה. המסורת באה לידי ביטוי גם בייצור יין. כבר בימים הקדומים העמים שישבו במערב חצי האי האיברי, כיום פורטוגל, עסקו במלאכה.

בזמננו, אורח החיים של התושבים, נשען גם על היין שלוקח חלק נכבד בתרבות המקומית. צריכת היין במדינה גבוהה מאוד והוא נשפך כמים. מחירי היינות נוחים לכל כיס כשהמקומיים והתיירים נהנים ממגוון יינות נפלאים.

תרבות היין שבמדינה התפתחה בבידוד יחסי. לכן, הרבה מזני הענבים המקומיים אינם צומחים במקומות אחרים בעולם. יש מעט זנים מיובאים שהסתגלו לתנאי הטבע שבמדינה. ברחבי פורטוגל יש ריבוי כרמים שבהם מגדלים גפנים המיועדים ליצור יין. המבחר הגדול של זני הענבים משפיע ומעשיר את המגוון השופע של סוגי היינות הרבים והשונים. זאת בנוסף לאדמה, לתנאי מזג האוויר ולטכנולוגיה.

הכרמים מהווים חלק מהנוף היפה בו התברכה פורטוגל. בחלק מהיקבים עדיין דורכים על הענבים באופן מסורתי לצורך ייצור היין ובחלק משתמשים בציוד מודרני. כמו כן, יש חוות הנקראות קינטה (quinta) שבהן מפיקים יין משובח.

ישנן 3 רמות של איכות יין בפורטוגל. שאותן אפשר לזהות על פי התווית המוטבעת על הבקבוק:

  1. DOC  או DOP – יין המגיע מאזור גאוגרפי מוגדר שבו לענבים תפוקה מקסימאלית והם מומלצים ומורשים לייצור יין. זאת, כדי לשלוט באיכות היין. בפורטוגל קיימים 31 אזורים כאלה.
  2. IGP – יין אזורי. בפורטוגל קיימים 14 אזורים נרחבים עם פחות מגבלות על סוגי הענבים והתפוקה.
  3. Vinho – יין שולחן בסיסי. קרוב לוודאי שחלק מיינות אלה קיימים רק בפורטוגל.

קיימת ועדה אשר מפקחת על האזורים השונים ומוודאת שאיכות ואפיון היין נשמרים בכל אזור.

בפורטוגל מייצרים כמויות גדולות של יינות ייחודיים ונהדרים עם “אופי”. המבחר המגוון של הטעמים והניחוחות מרשים ועשיר ביותר. יש יינות אדומים, לבנים, ורודים, תוססים, יבשים ומתוקים.

כמה מאזורי היין הבולטים
אחד האזורים הידועים בפורטוגל הוא עמק הדורו אשר בצפון המדינה, שהוכרז על ידי אונסק”ו כאתר מורשת עולמית. בנוסף על יופיו הרב הוא התפרסם גם הודות לתעשיית הייצור של יינות רבים ואיכותיים. המוכר מכולם הוא יין “פורט” המתוק והמחוזק אשר נקרא על שם העיר פורטו שנמצאת מערבית לעמק.

אזור אלנטז’ו השוכן בדרום מרכז פורטוגל. בנוסף לתעשיית יין משגשגת, ידוע ביערות אלוני השעם שצומחים בו. הוא המוביל בעולם בייצור פקקים לבקבוקים.

האזור בו מייצרים את היין הירוק (Vinho Verde) נמצא בצפון מערב פורטוגל. שם היין אינו מעיד על צבעו. בקטגוריה זו קיימים יינות ורודים לבנים ואדומים שמתאפיינים כ”צעירים”, קלילים ומתאימים למזג אוויר חם.

לאורך החוף, מליסבון צפונה, זהו אחד מהמקומות הפעילים והמגוונים ביותר בתעשיית היין של פורטוגל. יינות רבים ואיכותיים מהאזורים השונים מיוצאים לארצות אחרות. רוב היינות זמינים ומעולים לשתייה יומיומית במחירים משתלמים.

לחיים !  בפורטוגזית  סָאוּדגִ’י !

 

לקבלת מידע ואו תיאום פגישה, חייגו אלינו 054-8295829 או השאירו פרטים:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.