fbpx

פורטו

פורטו, מהערים מהעתיקות ביותר באירופה, היא השנייה בגודלה בפורטוגל אחרי ליסבון. זוהי עיר נמל היסטורית הממוקמת בצפון מערב פורטוגל לחופו של האוקיינוס האטלנטי ולה מזג אוויר המזכיר אקלים ים תיכוני. סמוך לעיר נמצא שדה תעופה בינלאומי במרחק של כ-  10 ק"מ  מהמרכז.

לפורטו, היסטוריה עשירה ומגוונת והחלק ההיסטורי שלה הוכר על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית. עיר הררית, מרתקת ומרגשת שהופכת להיות אחד היעדים התיירותיים הפופולאריים ביותר במערב אירופה. פורטו מפורסמת בזכות יין הפורט. לחובבי היין יש הזדמנות ליהנות מסיורים עם הסברים  על התהליכים של ייצור היין ולהתענג מהטעימות.

כדי להכיר את פורטו מלאת החן והקסם, מאוד מומלץ לטייל ולשוטט ברחובותיה המרוצפים והתלולים ולהתפעל מהנוף האורבני; סמטאות צרות וציוריות; בתים ססגוניים; כיכרות; כנסיות; ארמונות מפוארים; קתדרלות עתיקות; פארקים וגנים ירוקים; פשוט "לשטוף את העינים". שייט מהנה על נהר דורו, העובר בפורטו, מבליט את עוצמת היופי של העיר.

בפורטו אפשר להינות ממוזיאונים; גלריות; חנויות ספרים עתיקות; טיילת תוססת; גשרים מרשימים; מגוון שווקים; קונצרטים; הופעות; פסטיבלים וחופים נהדרים. חיי הלילה בפורטו עשירים ופעילים הודות לברים, דיסקוטקים  ומועדונים בקונספטים מגוונים. הם מתחילים בשעות הערב המאוחרות ומסתיימים בשעות הבוקר המוקדמות.

הרבה שמחה יש שם בתוספת מוזיקה, אלכוהול ואוכל. דגים ופירות ים הם חלק משמעותי במטבח של פורטו. גם גבינות מסוגים שונים, טאפאסים, בשרים וקינוחים.

מנות אופייניות לפורטו:

פרנצ'סינה   (Francesinha)

סוג של כריך עם כמה בשרים מכוסים גבינה ורוטב מיוחד המיוצר עם בירה ושאר מרכיבים.

טריפאס (ם(Tripas à Moda do Port

מאכל מסורתי שנולד בפורטו, על פי האגדה במאה ה – 15. המנה מיוצרת מסוגי בשר שונים, ירקות, נקניקיות ושעועית לבנה.

בקלה גומז דה סה (Bacalhau à Gomes de Sá)

מנה מקורית המוערכת על טעמה ועידונה

בשורה משמחת לשומרי כשרות: ניתן למצוא אוכל כשר בפורטו.
כמו כן, מטבח טבעוני במסעדות שונות.

 

לקבלת מידע ו/או תיאום פגישה, חייגו אלינו 054-8295829 או השאירו פרטים:

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.